Joline Personlig Tränare & Diabetes Typ 1

Senaste inläggen

ANNONS
Av Joline - 2 september 2012 20:31

Denna första vecka känns och har varit helt fantastisk! 

Vi har också haft lite trvliga gäster på besök...   Men det är nog bara att vänja sig.. eller...??

 

 

 


Det är ju verkligen tur att det finns möjlighet att hänga med när det ska shoppas mat, det är många som har bil... dock har jag ju blivit en riktig hamster som samlar på mig, eftersom man vill ju inte stå utan livsmedel då man tänker att det är verkligen inte bara att dra iväg är ju 2,5 mil in till mataffärer... så idag var vi fyra hamstrar som drog till Lidl för att bunkra upp!! 


 

 

 

 

 


I lördags hann vi också med att åka till Nacka Forum för att shoppa lite och se lite folk.. Man har ju redan blivit en skogsmulle, härligt är det hahahaha   

 

Maten och formen känns just nu som fan...!! Men får se det som att denna vackan har varit en liten inkörningsperiod, svårt att fokusera på ALLT när verkligen ALLT är så nytt.. Men imon blir det Ny vecka nya tag.. =) och detsamma gäller för diabetesen, inte hunnit kolla mina värden så ofta, men när jag väl gjort det har det legat mella, 5-13 i värde... men imon blir det mer koll på den med...

 

Men i morse gjordes i alla fall en form check i gymet.. av med kläderna och så hjälpte vi varandra fyra tjejer med att mäta, fota och kommer att följa upp varandra varannan vecka... Grymt kul!!!   

 

                                                  

Gummistövlar är det nya!! hela tiden.... 

 

Sen idag kördes det spinning på kvällen, kände att det fanns en hel del kolhydrater i kroppen som svettades ut med råge... härligt...!! Svettades gjorde vi alla och det var tack vare den absolut helt enastående tjejen Rebecca som lirar spinning & Body Pump med oss så svetten sprutar... härlig tjej!!   

 

 

 


Imon ska vi starta dagen med friluftsliv... yeeee!!   Härligt att vi kommer ha grymt tur med vädret...

 

 

 

Nu sitter Gustav och spelar gitarr och några bloggar, och så myser vi alltid innan det är dags för läggdags med te och tända ljus...Det är helt underbart här, känner mig verkligen hemma... alla är så lika sinnade, ingen som rynkar på näsan åt maten man äter med mera med mera... alla äter ju lika dant... =)   

 

 


 

ANNONS
Av Joline - 30 augusti 2012 21:31

Idag startades dagen med en morgonpromenad med tjejerna i huset...   

 

Sen blev det dags för frukost! 

Nästan som hemma, jag som är så kär i min mat är väldigt lycklig över detta!

 

Vi i huset kommer jätte bra överrens, Vi har verkligen blivit en stor Familj..Nu sitter några i köket och kollar tv och lyssnar på fin musik från Disney, jag och en annan tjej sitter på rummet och bloggar! Känner också att hemma i Göteborg är jag van att ha min egen tid hemma, och skogen finns precis runt hörnet så det är en härlig platts att gå till om man vill ha lite egentid!!  

 

 

  

 

 

 

Viktigt är ju också att ha det mysigt i hemmet, så jag har fått tillåtelse att pynta lite här och där med lite mys saker som jag haft med mig hemifrån... tända ljus på kvällen är ett måste... ** MYSIGT ** 

 

 

 


Idag fick vi också göra sammarbetsövningar utomhus, som avslutades med ett fint tårtbak!!    

 

 

   

 

 

 


Idag blev det också ett Benpass!! Har känt mig lite vilsen i både träning och kost dessa senaste två veckor, men idag känns det som jag åter landat, i detta och i den nya miljön, känns verkligen som jag kommit hem på ett sätt... alla åker i sina bilar och inhandlar diverse varor, kvarg är ett måste hahahaha och idag när jag körde ben på gymet kom en tjej fram och ville gärna lära sig mer inne på gymet, och hon är duktig på att dansa, och det är något jag gärna skulle vilja lära mig mer av..Man får verkligen utbyte av varandras kunskap, och det är så KUL!!! Här ges och tas   

 

 

 


 

 

 

 

 


Av Joline - 28 augusti 2012 22:31

Yes!! Äntligen har jag gjort mig hemma i Stockholm och på Lillsved!

Trivs som fisken i vattnet och allt känns toppen!! 

Bor i hop med 6 andra godingar i Östra Villan... Vi har det jätte mysigt och man blir verkligen som en liten familj   

 

Alla här på skolan är så glada, öppna, positiva och helt underbara människor!!

Alla har ju träning och hälsa gemensamt, men alla är endå väldigt olika.. och det är såå kul!!   

 

Idag blev första gym passet på 1,5 vecka, då det har varit en hel del att stå i innan, men började dagen med en härlig morgonpromenad mitt i ingensans   

och sen senare på kvällen blev det ett pass bröst/axlar som avslutades med ett Body Pump pass..   

 

Maten är jätte bra, och det finns ett stort utbud av diverse alternativ, då jag innan känt att detta varit ett ganska stort oros moment för mig eftersom jag är så van vid att äta "min mat" som jag gillar och känner att både min diabetes och kropp mår bäst av, de som jobbar i köket har verkligen överseende med min diabetes och förstår att jag gärna vill och behöver äta så rent som möjligt för att inte få ett för stort insulinpåslag, för att kunna träna och känna mig bra!!

 

Gymet liknar väldigt mycket life i majorna på något vis, och det gymet är bästa i hela Göteborg när det fanns, och där jobbade också bästa personalen!!  

 

Imorgon börjar första lektionen med volleyboll   

 

 

 

Av Joline - 26 augusti 2012 12:26Idag går flyttlasset till Stockholm,
Som jag har längtat.. :-) och nu äntligen är det dags!! Veckan har bara varit massa packande och umgåtts med vänner och familj, tränat har jag inte gjort så det ska bli så härligt att få komma igång igen efter en veckas paus i både träning och mat :-) musklerna är påfyllda och nu kör vi!!!
:-) ska bli kul att spela innebandy och göra massa annat kul som inte jag gjort på flera flera år "!
Laddad till 1000% :-))

Av Joline - 19 augusti 2012 00:00

Helgen och denna 1:a semestervecka har varit toppen! Hunnit med att slänga massa på min vind för att nu denna vecka kunna packa det som ska med till Skolan och antagligen slänga lite till.. Älskar verkligen att rensa undan och slänga sånt som bara ligger och skräpar...   blev totalt två lass.. och det kommer att bli mer...

 

 

 

I helgen var det öppet hus på Crudo/GBG MMA så där fick jag möjligheten att vara med och prova på att dansa  tre danslåtar ur kommande klass som heter 
keep it fresh det var riktigt kul mycket shakira och waka waka, och verkligen shake your ass.. grym träningsform och fruktansvärt roligt upplägg i koreografi   svettigt var det!   

 

     

 


Sen blev det ett pass utomhus med härliga och verkligen givande övningar för ben och hela kroppen, fick prova på lite av varje med en riktig stjärna! Kul att variera och prova på lite nytt!!   Sen blev  tacos, ett givet val efter efter denna roliga och mysiga dag! 

 

Har också gjort matlådor för kommande vecka, kommer att äta detta och lite annat med, då jag nu denna sista vecka hemma i Göteborg vill umgås och njuta med mina vänner och familj...  

 

 

 


Men idag var i alla fall sista jobbdagen på ett bra tag...Nu blir det flytt till Stockholm    till nya människor, ny miljö, nya utmaningar och självklart massa team anda och positiv energi. Samt träning   för både kropp och själ.  

 

   

 

Så idag åt jag en liten annorlunda lunch, fick passa på helt enkelt..   

 

 

Krabba, kyckling, stekt äggvita... Gott?   

 

 

 

 

     

 

 

 


Av Joline - 18 augusti 2012 00:00

Yes! Idag stod vågen på 66Kg, och det känns toppen, Och den bilden jag haft i huvudet från min start på denna deff, börjar nu verkligen på riktigt att träda fram! Jag är och har varit tuff mot mig själv hela tiden, ger mig inte förrens det är klart, och skam den som ger sig....   Sen är det också en livsstil som jag valt att leva, som passar mig som jag gillar och älskar att träna!! och innan denna deff, så är mitt andra hem gymet eller träning över lag.. och matlådor och mellanmål och att äta var tredje timma har alltid funnits där med min diabetes som ska skötas, men det har varit fel portioner och fel sorts mat eller??, ja i alla fall för att vilja lossa på fettet...  Så varför inte ta ett steg eller två upp en nivå och höja ribban och prova på en deff, kände jag när möjligheten fanns?? tränar alltid äter och lagar min mat varje dag...så dem rutinerna har alltid funnits där så den biten var redan en vana...  

 

 

 

före bilderna är inte helt från start. Men efter några månader i bänkpressen samt att kosten ändrats totalt, och inte bara det utan också att jag legat på kcal underskott... ser jag nu vad det gjort för skilland!   

 

 

 

 

Sen är detta något som jag valt, och många andra deff hjärnor där ute i stora världen..    detta kanske inte är något som alla vare sig vill göra/prova på/eller som faktiskt håller på med detta kontinuerligt bygga/deffa (tävla) men det bästa är att det finns verkligen något som passar för alla!
Och detta har passat mig.   

 

 

 

 

 


   
  

Av Joline - 14 augusti 2012 23:45

 

Olimp Vita-Min Multiple Sport®

Detta vitamintillskott är ett av de mest kompletta vitamin/mineralprodukten på marknaden idag. Den är högt doserad på de ämnen som krävs extra mycket av när man är utsatt för olika typer av stress och ansträngning. Speciellt lämplig för idrottares behov.

Vitaminer och mineraler

Vitamin multiple sport är ett komplett system innehållande en mineralkapsel där mineralerna är bundna till den oöverträffade formen sk chelater, licentierat av ALBION® (Chela-Min ®),samt en vitaminkapsel med höga värden av Bland annat B-vitaminer och antioxidanter. 

Vitamin Multiple Sport är berikad med örtextrakt som kan hjälpa till att vitalisera och stödja funktionen hos viktiga organ som lever njurar etc.

Vitaminer är extra viktigt för dig som tränar hårt

För en idrottare är protein från kosten den viktigaste källan för att muskelbyggnad och kolhydrater och fett för energitillförsel. Förutom dessa tre grundläggande näringsämnen, hittar man en stor mängd olika mikronäringsämnen i födan – vitaminer, mineraler och ämnen med vitamin liknande funktioner vilka är nödvändigt i små kvantiteter för att uppnå optimal funktion i olika vitala processer hos kroppen. Detta är extra viktigt för de som idrottar.

Världens bästa mineraltillskott

När mineraler chelateras sker detta genom att man binder metaller vid svaga organiska syror, e.g aminosyror. Detta gör att man lätt ska kunna absorbera ämnena från tarmarna och distribuera dem till de vitala processer som de deltar i. Mineraler från enkla oorganiska ämnen är praktiskt taget icke absorberbara, de absorberas endast om de kan bilda chelater tillsammans med ämnen som samtidigt tillförs i den kost man äter.

Speciellt lämpad för idrottare och fysiskt aktiva

Vetenskaplig forskning visar att regelbunden användning av vitaminer och mineraler kan skydda, vitalisera och förbättra kroppens funktionella kapacitet.

 


Body Science Omega 3

Omega-3 används för extra tillförsel av de livsviktiga fettsyrorna EPA och DHA, som hämmar inflammationer, blodproppar, koncentrationssvårigheter, dålig insulinkänslighet och hjärt- och kärlsjukdomar. Varje kapsel i Body Science Omega-3 innehåller 1000 mg fiskolja som framställs enligt Farmaceutisk standard av djuphavsfisk fångad i kalla vatten och är kallpressad för att säkerställa maximal kvalitet. Livsmedelsverket rekommenderar ett tillskott av Omega-3 till alla som äter fet fisk mindre än fyra gånger i veckan, för att säkerställa en god balans mellan Omega-3 och Omega-6 fettsyrorna i kroppen.

Ur träningssynpunkt är Omega-3 bra för prestationsförmågan då blodet blir mer lättflytande, vilket leder till bättre blodcirkulation och syresättning av musklerna under hård träning. På så sätt ökar de röda blodkropparnas syrebärande kapacitet. Omega-3 har också visat sig ha positiva effekter för muskelmassan och ökar förbränningen av lagrat fett genom att förbättra insulinkänsligheten, samt producera mer tillväxthormon.

Fördelar med Body Science Omega-3:

 • Fiskolja från djuphavsfisk fångad i kalla vatten.
 • Kan bidra till ökad fettförbränning.
 • Kallpressad för maximal kvalitet.
 • Bra källa för de livsviktiga fettsyrorna EPA och DHA.
  

Olimp BCAA Xplode - återhämtning och muskeluppbyggande

Olimp BCAA Xplode är en sammansättning som är utvecklad efter den senaste forskningen, med ämnen som verkar i synergi och visat sig vara effektiva att ge en gynnsam muskeltillväxt och förbättrad återhämtning. Grenade aminosyror doserade i blandningen 2:1:1 av (L-Leucin, L-Isoleucin och L-Valin), Glutamin, Vitamin B6. Alla dessa ämnen samverkar och kommer att ge dig rejält med energi och kan maximera din träning samtidigt som återhämtningen får en kraftig skjuts framåt.BCAA Xplode kan sammanfattningsvis hjälpa till att:

- Förbättra återhämtningen.
- Öka ATP produktionen och främja musklernas cellvolym.
- Hämma muskelnedbrytningen och kortisolnivåerna (muskelnedbrytande stress hormon)
- Motverka trötthet genom att blockera trötthetsverkande tryptophan till hjärnan.
- Öka proteinsyntesen, immunförsvar och matsmältning.
- Maximera upptaget av protein
- Optimera syntesen av tillväxthormon

 Body Science Koffein

Body Science Caffeine


Body Science Caffeine innehåller både Koffein och l-Tyrosin som stimulerar det centrala nervsystemet och höjer kroppens ämnesomsättning. Varje kapsel är lätt att svälja och doseras enkelt efter ens eget behov. Body Science Caffeine är en smidig prestationshöjare som passar perfekt att ta innan fysiska och psykiska aktiviteter, då du kan behöva mer energi och ork. Varje kapsel innehåller lika mycket koffein som en stor kopp kaffe och ger snabbt en uppiggande effekt.

 

 

Dessa ovanstående äter jag alltid, dag in dag ut...   

Under min deff har jag även ätit extra tillskott av detta:

 

Body Science CLABody Science CLA

CLA, eller konjugerad linolsyra, är en fettförbrännare som främjar viktnedgång och dessutom har en rad andra positiva egenskaper. CLA verkar bland annat antioxidant, sänker kolesterolet och verkar anti-inflammatoriskt genom att hämma syntesen av prostaglandiner i kroppen. Minskade prostaglandinnivåer ökar även kroppens förmåga att frisätta fett från kroppens fettreserver, framför allt bukpartiet, och utnyttja det som energi.

Men framför allt har studier visat att ett intag av CLA gav minskning i fettmassa i kombination med ökad muskelmassa. Den ökade muskelmassan kan i sin tur leda till att öka den vilande ämnesomsättningen, vilket totalt ger en ökad energiförbrukning

Fördelar med Body Science CLA:

 • Främjar viktminskning i kombination av ökad muskelmassa.
 • Anti-oxidanta egenskaper.
 • Antiinflammatoriskt
 • Ökar kroppens förmåga att utnyttja fettreserverna som energi 

 

 

Body Science Super Green TeaBody Science Super Green Tea

Body Science Super Green Tea innehåller en koncentrerad form av Grönt Te med en Polyfenolhalt på över 90%, Catekiner på 70% och EGCG på 60%.

Detta speciella extrakt innehåller dessutom naturligt koffein, som har en uppiggande och energigivande verkan.


Fördelar med Body Science Super Green Tea:

 • 3 gånger så starkt som vanligt Grönt Te.
 • Kan öka fettförbränningen.
 • Kraftfull antioxidant.

 

 

 Och nu under denna senaste veckan då energin verkligen varit betydligt lägre än innan, känner jag att detta nu behövs.. Annars i vanliga fall duger koffein gott!     Bästa PWO'n är Brutal FX


Brutal Fx är en av högkoncentrerade pre-workoutprodukt innehållande en samverkande blandning av de mest aktiva ingredienserna. Det gör att det räcker med bara 25 gram för att få en riktigt bra effekt på både styrka, fokus, energi och pump. 

 

Köp Brutal FX om du vill ha en produkt som....

 

#   är fri från kolhydrater, socker och hokuspokus-ingredienser.

#  ger en bra energikick inför träningen.

#  bidrar till ökad explosivitet och styrka

#  ökar blodflödet och bidrar till bättre pump under träningen.

#  ger en brutal total effekt

#  ger mycket effekt för pengarna. 

 

 


Sen har ju givetvis inte dessa produkter gjort " Jobbet"    finns INGA genvägar! Kosten är verkligen nummer 1, den har jag ändrat på drastiskt! och givetvis träning och motion av olika slag gör BARA gott...Men om jag verkligen måste välja något av detta som jag känner att jag VILL ha så är det:
Multivitamin Tablett & BCAA..   

 

 
Joline


Välkommen! Joline heter jag, haft typ 1 diabetes sen 2års ålder. Med tanke på att jag har Diabetes har jag alltid behövt tänka på min kost samt att regelbunden träning är viktig för att jag ska må bra.

Kategorier

Arkiv

Gästbok

Fråga Mig

2 besvarade frågor

Länkar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se